Wist je dat...

  • deze soep ijskoud behoort gegeten te worden en daardoor een typisch zomers gerecht is.
  • gazpacho een Spaanse koude soep is van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, en in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon.
  • de oorsprong van gazpacho niet echt gekend is (Romeins, Moors,…).  Eigenaardig genoeg was gazpacho oorspronkelijk een gerecht zonder groenten. 
  • gazpacho initieel werd gegeten door de Andalusische boeren en dat het daarom met brood wordt gerserveerd.
  • pas in de 19-de eeuw tomaten aan gazpacho werden toegevoegd en het daardoor zijn typische rode kleur kleeg.
  • gazpacho de honger stilt, de dorst lest en het lichaam voorziet van de nodige vitamines en zout.
  • gazpacho zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje wordt gegeten.

Ingrediënten

Water • tomaat • paprika • komkommer • azijn • olijfolie • zout • peper • brood

Allergenen

Bevat gluten. Kan sporen van selderij, soja, melk en mosterd bevatten. 

Dit is een project onder Co & Go!
Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant cvba-soInterleuvenlaan 62 – 3001 Heverlee

SoePurA levert dagverse soep aan bedrijven en organisaties. Er wordt gewerkt met contracten. Wens je een offerte op maat voor jouw organisatie, neem dan contact op met Andrea.