Over SoePurA

Het verhaal van SoePurA is het verhaal van Andrea Salvador.

Andrea is een Belgische onderneemster met Ecuadoraanse roots. Tot haar 25 woonde ze in Ecuador, het land genoemd naar de evenaar die het land doorsnijdt. Daar kreeg ze van haar vader de passie voor voeding mee. Elke vrijdag gingen ze samen inkopen doen op de markt. Hij leerde haar hoe groenten en fruit moesten gekozen worden.

In Ecuador studeerde ze voor bio-ingenieur voeding. In 2006 verhuisde ze naar haar familie in België om verder te studeren. Andrea wist precies wat ze wou: een eigen chocoladefabriek voor diabetici in Ecuador. En dus ging ze gericht te werk. In Duitsland behaalde ze een bijkomend diploma in Industriële confiserie en chocolaterie. Vervolgens zou ze ervaring opdoen. Zo werkte Andrea 13 jaar lang in de voedingsindustrie als productontwikkelaar voor grote bedrijven.

En toen werd het januari 2019

Een school in Vilvoorde vroeg Andrea om soep te maken. Dat zette Andrea aan het denken. Al lang worstelde ze immers met wat ze deed in de voedingsindustrie en haar ideaal: mensen opnieuw leren gezond eten, met wat de natuur biedt op het moment. Met haar passie voor voeding, de recepten van haar Belgische en Ecuadoraanse oma’s en haar uitgebreide kennis van ingrediënten, kon ze met gezonde soep misschien een bijdrage leveren aan dat ideaal. En zo werd SoePurA boven de doopvont gehouden. 

Soep, Puur van Andrea.

Nog het lekkerst in de handgemaakte keramische soepkommetjes van Keramiek Lus. Bekijk hier het productieproces ervan. 

En ja, ook de voormalige president van Ecuador, Rafael Correa, is fan van SoePurA!